FAQ – Spørgsmål & svare

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gratis introaften

Har du endnu ikke besluttet dig med hensyn til valg af køreskole, er du velkommen til en gratis introaften. Denne ligger i forbindelse med holdstart, og du tilmelder dig derfor det aktuelle hold og hvis du ikke ønsker at fortsætte på køreskolen i denne omgang, så meddeler du det blot til underviseren inden du forlader skolen.

Åmarkens køreskole

Hvordan tilmelder jeg mig

Har du besluttet dig at tilmelde dig et af vores hold skal du blot gå i Tilmelding og der vælge den ønskede dato og sende din tilmelding. Du vil derefter modtage en bekræftelse.

Åmarkens køreskole

Ansøgning om kørekort - hvordan gør jeg det

I forbindelse med din tilmelding til en af køreskolens hold vil du modtage en mail der beskriver hvad du skal gøre inden du starter på dit kørekort på køreskolen. I korte træk går det ud på, at du ved hjælp af dit Nem-ID, skal oprette en ansøgning, underskrive den via dit Nem-ID, betale prøvegebyr og printe din Ansøgning om kørekort. Det sker via www.korekortbooking.dk, og du får som nævnt et link til en vejledning ved tilmelding til et af vores hold.

Hvordan foregår betalingen for kørekort forløbet

Efter start modtager du en faktura på Lovpakken og evt. Pluspakken (1. hjælp og teoribog m.m.), og når du har kørt de kørelektioner der er indeholdt i lovpakken, betaler du løbende til din kørelærer for den resterende del, herunder den praktiske prøve.

Priserne finder du på hjemmesiden.

Teoriundervisning - hvordan foregår det

Du skal til teori 8 gange i forløbet, og starter du f.eks. på et mandagshold skal du deltage i teorien de efterfølgende 7 mandage. Det er klasseundervisning, hvorfor det er vigtigt at du møder til tiden og følger undervisningen, som kan have en varighed af 3 til 4 lektioner á 45 minutter.
Det kan være en god ide at medbringe lidt at spise hvis du kommer lige fra skole eller arbejde, vi har kaffe/the og du kan købe vand/sodavand på skolen.

Hvornår og hvor skal jeg på 1. hjælps kursus

For at du kan få godkendt din Ansøgning om kørekort på Borgerservice skal du have gennemført et trafikrelateret 1. hjælps kursus. Du kan deltage på et af køreskolens kurser, men er helt frit stillet til hvor du deltager, dog skal kurset være godkendt jf. Dansk førstehjælps råd.

Manøvrebane - hvornår

Du skal på manøvrebane tidligt i forløbet, normalt efter 2. teoriundervisning og foregår normalt på Storkøbenhavns køretekniske anlæg i Kastrup, eventuelt på banen i Solrød.

Se nogle af øvelserne på video her.

Der er nem adgang med offentlig transport begge steder.

Køreteknisk anlæg (glatbane) - hvornår

Køreteknik (glatbane) ligger sidst i forløbet og så tæt på din praktiske prøve (køreprøven) som muligt. Vi anvender Storkøbenhavn Køretekniske anlæg i Kastrup til alle vores elever, og kurset har en varighed på ca. 4½ time.

Der er nem adgang med offentlig transport.

Bestiller jeg selv en teoriprøve

Nej, du skal selv få godkendt din Ansøgning om kørekort og betale prøvegebyr på Borgerservice som beskrevet under “Ansøgning om kørekort – hvordan foregår det”, derefter bestiller køreskolen en teoriprøve til dig.

Jeg bestod teoriprøven - hvad nu

Når du har bestået teoriprøven skal du  kontakte din kørelærer, og i skal nu til at planlægge det sidste af forløbet.

Jeg bestod ikke teoriprøven - hvad nu

Du skal kontakte køreskolen og aftale nærmere. Normalt skal du overføre et nyt prøvegebyr til køreskolen, hvorefter vi bestiller en ny teoriprøve til dig.
Vi anbefaler samtidig at du tager fat i din kørelærer med henblik på at finde ud af hvad der gik galt, ligesom du er velkommen til at deltage i yderligere teori til du igen er klar.

Kan jeg følge mit forløb på nettet

Du modtager et log-in til elevadgang.dk hvor du kan se hvornår og hvor du skal på 1. hjælps kursus, manøvarebane, teori mv.

Derudover køber du en adgang til teoriundervisning.dk, hvor du har fuld adgang til en digital teoribog og masser af prøve du kan øve dig på.

Hvornår kan jeg gå til teoriprøve og praktisk prøve (køreprøve)

Du kan tidligst gå til teoriprøve 1 måned før du opfylder alderskravet, hvilket betyder at du kan gå til teoriprøve 1 måned før du fylder 17 år hvis du skal erhverve kørekort til bil, og 1 måned før hvis du skal erhverve kørekort til motorcykel.

Den praktiske prøve kan du gå op til når du opfylder alderskravet, 17 år for bil og 18 år for motorcykel.

Jeg har mistet min Lektionsplan og/eller Ansøgning om kørekort

Det er ikke så godt, så skal køreskolen sammen med dig og de kørelærere der har undervist dig rekonstruere dine papirer. Udgiften til denne rekonstruktion skal du betale efter regning, og det beløber sig normalt til ca. kr. 900,-

Vent ikke til sidste øjeblik, det kan nemt tage 2 til 3 uger at genetablere dine papirer.

Jeg er blevet syg - hvad gør jeg

Du kan være fraværende én gang til teori, denne lektion kan gennemføres som selvstudie hvor kørelæreren overhører dig i lektionen inden du kan fortsætte. Bemærk du kun kan være fraværende én gang, ellers skal du vente og starte på et andet hold der er kommet til den lektion du blev forhindret i at deltage i.

Taler vi om kørelektioner, manøvrebane eller køreteknisk anlæg gælder særlige regler, disse vil fremgå af den lektionsplan du får udleveret når du starter.

Hvordan øver jeg hjemme

Det gør vi en digital teoribog (teoriundervisning.dk) som du køber når du starter.

Jeg har glemt min kode til Teoriundervisning.dk

Har du glemt din kode til Teoriundervisning.dk, vil du normalt finde den i dit Log-in i elevadgang.dk  i dine Personlige oplysninger – er feltet tomt skal du skrive en mail til kontoret og anmode om en ny kode.

Min kode til teoriundervisning.dk er udløbet

Din kode løber i 4 måneder fra du har købt den, men kan selvfølgelig fornyes. Skriv en mail til kontoret om fornyelse, og du vil modtage et tilbud for en ny periode.

Jeg har ikke gyldigt pas

Har du ikke et gyldigt pas kan du i stedet fremvise din dåbsattest, sundhedskort og billedlegimitation. Du  vil kunne få udstedt gyldig billedlegimitation på Borgerservice som kan bruges.

Mine papirer er sendt videre til Færdselsstyrelsen

Din læge kan have anført nogle oplysninger i din helbredserklæring der kræver yderligere undersøgelse. Er du i tvivl kan det fremme ekspeditionen hvis du taler med din læge og hører om det der er anført er relevant for dit kørekort, der kan jo være tale om en fejl.

Ellers kan du kontakte Færdselsstyrelsen via mail på info@fstyr.dk eller telefon 8221 8899

Husk du skal ifølge Persondataloven selv kontakte Færdselsstyrelsen, med mindre du har afgivet en fuldmagt.

Kan ikke huske min kode til Elevadgang.dk

Kan du ikke huske din kode til Elevadgang.dk vælger Log-in hvor du kan få tilsendt en ny kode.